fbpx

*Online besteld? Gratis verzonden door heel Nederland!*

Asperge cremeux omwikkeld met
mango gelei op een tartaartje van gerookte kipfilet
(4 personen)

Ingrediënten asperge cremeux:

-0,5 liter kookroom zout en peper

-schillen van een kg asperges 

-eventueel 2 druppeltjes vanille aroma

-180 gr. eidooiers

-12 gr. gelatine

-135 gr. roomboter

 

 

Ingrediënten tartaartje van gerookte kipfilet:

-1 dubbele gerookte kipfilet, 

Wij gebruikten hiervoor de poulet noir (Franse zwarte kip) als alternatief zou u een dubbele gerookte kipfilet kunnen gebruiken

-1 ½ eetlepel fijngesneden basilicum

-3 eetlepels mayonaise

-peper

 

Ingrediënten mango gelei:

-400 gr. mango ( vers of diepvries)

-3 gr. agar agar

-200 cc water

-10 gr. suiker

Bereidingswijze asperge cremeux (Een dag voor gebruik klaarmaken.):

1.Schil met room zachtjes laten trekken op laag vuur ca. 20 minuten.

2.Houd ca. 20 cc room achter om later de gelatine in op te lossen.

3.Doe de eidooiers in een ijzeren schaal, zeef de afgekoelde room en voeg deze toe aan de eidooiers. 

4.Smelt de roomboter voorzichtig. Roer de roommassa met de eieren tot 60°C au bain marie. Niet luchtig kloppen. Als de massa 60° C is uit de au bain marie halen.

5.Gesmolten roomboter al roerend toevoegen en daarna de opgeloste gelatine toevoegen.

6.Daarna af laten koelen en in vormpjes naar keuze (ca. 10 cm langwerpig, rond of hoekig) storten en daarna het geheel in de vriezer zetten.


Bereidingswijze tartaartje van gerookte kipfilet:

1.De kipfilet in blokjes van ca. ½ cm snijden.

2.De mayonaise met de basilicum fijn pureren. Klein beetje mayonaise apart houden voor garnering.

3.Kipblokjes toevoegen aan de gepureerde basilicum-mayonaise. 

4.Het geheel mengen en eventueel een beetje peper toevoegen en koud zetten.


Bereidingswijze mango gelei:

1.De mango in blokjes snijden en samen met water en suiker in een pan doen.

2.Zachtjes laten koken tot pulp en daarna pureren. 

3.Dan 3 gr. agar agar toevoegen en daarna 1 à 2 minuten doorkoken.


Serveren:

De bevroren asperge cremeux door de mango pulp heen halen en op een plateau met vetvrij papier leggen en hard laten worden. Daarna in de koelkast zodat de cremeux langzaam kan ontdooien. Tartaar van kip vormen tot een rechthoekige bodem van 10 cm lang, 2 cm hoog en max. 4 cm breed of een vorm naar eigen inzicht. Hier gaat straks de cremeux bovenop. Garneren naar eigen inzicht. Wij hebben er een honingraat tuille bovenop geplaatst. Succes en eet smakelijk ! 

Ontdek na dit óók onze andere heerlijke culinaire recepten in onze boekenreeks

  • All
  • Bundeldeals
  • Cadeaukaarten
  • Kookboeken

Ontdek de voordelen van SmakenVan

Gratis bezorging

Gratis bezorging door heel Nederland

Gemakkelijk en veilig

Betaal veilig en snel met populaire betaalmethodes

Snelle levering

Op werkdagen voor 23:59 besteld,
binnen 1-2 dagen bezorgd

Ook te vinden in:

© 2022 SmakenVan

0
    0
    Winkelwagen
    De winkelwagen is leegTerug naar de webshop